Indretning af en lille stue til en familie

Er du træt af at bo i en lille lejlighed eller have en lille stue? Fortvivl ikke! Der er flere måder, du kan udnytte pladsen på, så du kan få mest muligt ud af dit rum. Herunder giver vi dig 3 tips til at indrette en lille stue og skabe mere plads.

1. Skab en illusion af mere plads

Når du indretter en lille stue, er det vigtigt at skabe en følelse af mere plads, så rummet føles mere åbent og luftigt. Der er flere tricks til at skabe denne illusion, og de fleste handler om at bruge farver, lys og møbler på en strategisk måde.

Først og fremmest kan du bruge lysere farver på væggene og gulvet, da dette reflekterer mere lys og skaber en følelse af mere plads. Vær også på udkig efter møbler, der er åbne og lette i designet, da dette også skaber en følelse af mere åbenhed.

2. Find pladsbesparende møbler

Med en mindre stue kan det være en god idé at vælge møbler, der er designet til at spare plads. En af de bedste muligheder er en sovesofa, da den kan bruges som både en sofa og en seng, hvilket giver dig mere plads i rummet og flere muligheder for indretning.

Sovesofa i lille stue

Du kan med fordel vælge en model med opbevaringsplads under sæderne, eller finde en modulsofa, der giver dig muligheden for at tilpasse din sofa helt efter din stue. Med en modulsofa kan du nemlig tilføje eller fjerne dele for en øget fleksibilitet.

3. Opbevaringsløsninger

Det kan være et godt udgangspunkt at tænke kreativt, når det kommer til opbevaringsplads i et mindre rum. Der er flere måder at maksimere opbevaringspladsen på, og mange af dem handler om at udnytte rummet på en smart måde.

En god idé er at bruge vægmonterede hylder eller et panelsystem til opbevaring af bøger og dekorationer, da dette giver dig mere gulvplads og skaber en følelse af mere åbenhed. Du kan også bruge opbevaringskasser eller -kurve, der kan skjules under et sofabord eller et andet møbelstykke. En bogreol kan også være en god idé, da den kan fungere som en skillevæg og skabe et opdelt rum.

Husk, at selvom din stue er lille, behøver den ikke at føles trang og overfyldt. Med vores 3 tips til pladsbesparende indretning, kan du få mest muligt ud af din stue og skabe en mere åben og luftig atmosfære. Fra smarte opbevaringsløsninger til pladsbesparende møbler – der er mange muligheder for at udnytte pladsen på en smart måde. Så gå i gang med at gøre din lille stue til et hyggeligt og funktionelt rum! 

Similar Posts